article
Substancje mitochondrialne, czyli dieta wspomagająca mitochondria
Mitochondria – mikroskopijne struktury komórkowe wielkości kilkunastu nanometrów, okazują się…
Glukozamina – właściwości, zastosowanie i przeciwwskazania
Bóle stawów to problem, z którym zmaga się coraz więcej…
Ksylitol – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie cukru brzozowego
Szukając wartościowszego od sacharozy słodzika do deserów oraz ciepłych napojów,…
Dieta na studiach, czyli kilka wskazówek zdrowego odżywiania dla każdego studenta
Studenckie życie nie kojarzy się zwykle z uregulowanym planem dnia…
Ryż paraboiled – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Jakie wartości odżywcze niesie za sobą spożywanie ryżu parabolicznego oraz…
Stewia – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Stewia jest naturalną substancją słodzącą, kilkaset razy słodszą od zwykłego…
Czerwone pomarańcze – właściwości i zastosowanie
Kolor pomarańczowy jednoznacznie kojarzy nam się z okrągłymi, słodkimi cytrusami…
Różne gatunki ryżu – który najlepszy?
Na świecie istnieje wiele gatunków ryżu, które między sobą różnią…
Kawa – jak działa na jelito grube i potrzebę wypróżnienia?
Każdy z amatorów kawy reaguje indywidualnie na jej spożycie. Nie…
Acerola – skład, właściwości i zastosowanie
Bogactwo witamin i antocyjanów zamknięte w małym owocu – poznaj…