article
Zdrowe produkty nie dla wszystkich bezpieczne
„Nie wszystko złoto, co się świeci” i… nie wszystko zdrowe,…
Jagody camu camu (Myrciaria dubia) – właściwości i zastosowanie
Kwaśne w smaku, amazońskie jagody camu camu biją na głowę…
Masło – źródło zdrowia czy zagrożenia?
Ile prawdy kryją w sobie legendy o złych skutkach spożywania…
Alkoreksja – procenty zamiast jedzenia
Szczupła sylwetka ciągle jest w modzie, a sposobów by ją…
Kacheksja, czyli objawy i leczenie zespołu wyniszczenia organizmu
Zaburzenia odżywiania w przebiegu choroby nowotworowej występują aż u 75%…
Niezawodne sposoby na ograniczenie tłuszczu w diecie
Tłuszcz od dawna był postrzegany jako winowajca wielu przewlekłych chorób,…
Suplementy indywidualnie dostosowane do potrzeb
Bywa, że zażywane każdego dnia suplementy tworzą pokaźny stosik tabletek.…
Skrobia oporna – właściwości, rodzaje, źródła
Skrobię oporną zaliczaną do frakcji błonnika nierozpuszczalnego w wodzie, możemy…
Dieta osób niepełnosprawnych ruchowo
Ograniczenie sprawności ruchowej rzutując na codzienną aktywność fizyczną pociąga za…