article
Węglowodany w diecie sportowca – zapotrzebowanie, źródła, spożywanie przed czy po treningu
Węglowodany stanowią niezwykle ważny składnik diety osób aktywnych fizycznie. Odpowiednie…
Mięso białe i czerwone – klasyfikacja, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie
Mięso należy do grupy produktów pochodzenia zwierzęcego. Wyróżnia się mięso…
Dziurawiec – niezawodne zioło na depresję
Zioła dziurawca są dobrze znane w medycynie naturalnej. Dziurawiec jest…
10 rad jak uniknąć zgagi po posiłku
Aby znacząco zmniejszyć częstotliwość występowania zgagi wystarczy wprowadzić kilka prostych…
Dieta – odchudzająca, lecznicza, eliminacyjna, zdrowa
W internecie, telewizji, radiu jesteśmy zasypywani informacjami na temat zdrowego…
Spirulina – działanie, zastosowanie, tabletki, proszek, dawkowanie
Spirulina to naturalna alga hodowana w wodach słonych i słodkich.…
Glutamina – działanie, skutki uboczne, dawkowanie, opinie
Glutamina jest dość kontrowersyjnym suplementem diety. Na temat tego preparatu…
Otręby a płatki owsiane – różnice, zastosowanie
Czy wiesz, czym różnią się płatki od otrębów owsianych? Czy…
Mleko ryżowe – w ciąży, podczas karmienia, dla niemowląt i dzieci
Sięgamy coraz częściej po napoje roślinne, których przykładem może być…
Produkty kokosowe – kokos, mleczko, olej, tłuszcz, woda
Produkty kokosowe charakteryzują się ciekawym tropikalnym smakiem oraz wyjątkowym aromatem,…