article
Otręby a płatki owsiane – różnice, zastosowanie
Czy wiesz, czym różnią się płatki od otrębów owsianych? Czy…
Mleko ryżowe – w ciąży, podczas karmienia, dla niemowląt i dzieci
Sięgamy coraz częściej po napoje roślinne, których przykładem może być…
Produkty kokosowe – kokos, mleczko, olej, tłuszcz, woda
Produkty kokosowe charakteryzują się ciekawym tropikalnym smakiem oraz wyjątkowym aromatem,…
Propolis – właściwości zdrowotne, maść, krople, nalewka, cena
Dzięki współpracy słońca jako źródła życiodajnej energii, całej gamy organizmów…
Kwas alfa-liponowy – działanie, występowanie
Kwas alfa-liponowy to związek, którego działanie wydaje się być obiecujące…
Jonizacja wody – co to jest, wpływ na zdrowie
Podobnie jak producenci suplementów diety mających odkwaszać organizm, dystrybutorzy jonizatorów…
Mleczko pszczele – na żołądek i dwunastnicę, dawkowanie, cena
Mleczko pszczele jest produktem o wysokiej wartości odżywczej dla organizmu,…
Cukrzyca – przyczyny, rodzaje, objawy, dieta
Cukrzyca (diabetes mellitus) jako choroba metaboliczna towarzyszyła człowiekowi od zawsze.…
Cukier waniliowy a cukier wanilinowy – różnice i wpływ na zdrowie
Czy zwracasz uwagę na to, jaki cukier kupujesz – waniliowy…
Katabolizm mięśni – co to jest, przyczyny, objawy, ochrona
Katabolizm jest szczególnie szkodliwy dla osób pracujących nad poprawą kompozycji…