article
Aromaty spożywcze – rodzaje, zastosowanie, wpływ na zdrowie
Producenci poszukują wciąż nowych metod oraz środków, aby uatrakcyjnić produkty…
Kava Kava – działanie, gdzie kupić, opinie
Kava Kava, czyli pieprz metystynowy, to bylina naturalnie występująca w…
Borówka amerykańska – wpływ na zdrowie i prewencję chorób
Prozdrowotne właściwości owoców borówki znane są już od tysięcy lat.…
Tapioka – właściwości, rola w diecie osób z problemami pokarmowymi, przepisy
Perłowe kuleczki tapioki coraz częściej goszczą na półkach naszych sklepów.…
Lucerna – właściwości zdrowotne, kiełki
Lucerna jest rośliną pastewną, którą powszechnie kojarzymy z żywieniem wyłącznie…
Nasiona chia czy siemię lniane – co lepsze?
Odkąd nasiona chia stały się popularne na naszym rynku wiele…
Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła
Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć…
Wzdęcia po roślinach strączkowych – jak ich uniknąć?
Już od najdawniejszych czasów znano i chętnie spożywano rośliny strączkowe.…
Tlenek azotu – wpływ na organizm, trening, źródła i suplementacja
Tlenek azotu to związek, który jest powszechnie wykorzystywany zarówno w…
Olej kokosowy dla dzieci – czy można go podawać dzieciom?
Tłuszcze dostarczane dziecku wraz z pożywieniem, pełnią istotną rolę w…