article
Kiełki – jak i po co hodować własne kiełki
Kiełkowanie nasion to bardzo intensywny proces, w którym ogromną aktywnością…
Rola GABA w regeneracji powysiłkowej
Kwas gamma aminomasłowy, inaczej GABA stanowi jeden z głównych neuroprzekaźników…
Nigdy nie jest za późno na zmianę – metamorfoza, która odmieniła moje życie
Czy otyły, łysawy facet po pięćdziesiątce może, poprzez dietę stać…
Aromaty spożywcze – rodzaje, zastosowanie, wpływ na zdrowie
Producenci poszukują wciąż nowych metod oraz środków, aby uatrakcyjnić produkty…
Kava Kava – działanie, gdzie kupić, opinie
Kava Kava, czyli pieprz metystynowy, to bylina naturalnie występująca w…
Borówka amerykańska – wpływ na zdrowie i prewencję chorób
Prozdrowotne właściwości owoców borówki znane są już od tysięcy lat.…
Tapioka – właściwości, rola w diecie osób z problemami pokarmowymi, przepisy
Perłowe kuleczki tapioki coraz częściej goszczą na półkach naszych sklepów.…
Lucerna – właściwości zdrowotne, kiełki
Lucerna jest rośliną pastewną, którą powszechnie kojarzymy z żywieniem wyłącznie…
Nasiona chia czy siemię lniane – co lepsze?
Odkąd nasiona chia stały się popularne na naszym rynku wiele…
Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła
Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć…