article
Kwas foliowy w ciąży – działanie i dawkowanie. Czy brać kwas foliowy przed ciążą?
Czas przed ciążą oraz w trakcie jej trwania to okres…
Bób – właściwości, wartości odżywcze, przepisy. Jak ugotować bób?
Bób to warzywo, na które sezon przypada na przełomie czerwca…
Hashimoto – wpływ witaminy D i glutenu. Co jeść przy Hashimoto?
Gdy wytworzą się przeciwciała, które zaczynają atakować własne komórki i…
Ksylitol – właściwości, opinie. Czy ksylitol jest szkodliwy?
Na rynku można spotkać wiele syntetycznych oraz naturalnych zamienników cukru.…
Kolagen naturalny – na stawy, rozstępy, blizny, do twarzy. Gdzie znaleźć kolagen w jedzeniu?
Kolagen – popularny w świecie kosmetyki, nazywany też eliksirem młodości.…
Odchudzające właściwości kurkumy. Czy warto brać kurkumę w kapsułkach?
Kurkuma jest żółto-pomarańczową przyprawą, która jest znana i bardzo rozpowszechniona…
Grypa żołądkowa – objawy, leczenie, dieta. Jak zapobiec grypie żołądkowej?
Prawie każdy z nas chociaż raz w życiu doświadczył incydentu…
Zespół jelita drażliwego – objawy, dieta. Co jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół ten może dotyczyć nawet 20% mieszkańców krajów rozwiniętych, a…
Wpływ flory jelitowej na odporność organizmu
„Odporność pochodzi z brzucha”, choć to brzmiące nieco jak slogan…
Właściwości żołędzi. Produkty z żołędzi: kawa, mąka, żołędziówka
W przeszłości żołędzie stanowiły istotne źródło pokarmu. Dziś zdecydowanie odeszły…