article
Ksylitol – właściwości, opinie. Czy ksylitol jest szkodliwy?
Na rynku można spotkać wiele syntetycznych oraz naturalnych zamienników cukru.…
Kolagen naturalny – na stawy, rozstępy, blizny, do twarzy. Gdzie znaleźć kolagen w jedzeniu?
Kolagen – popularny w świecie kosmetyki, nazywany też eliksirem młodości.…
Odchudzające właściwości kurkumy. Czy warto brać kurkumę w kapsułkach?
Kurkuma jest żółto-pomarańczową przyprawą, która jest znana i bardzo rozpowszechniona…
Grypa żołądkowa – objawy, leczenie, dieta. Jak zapobiec grypie żołądkowej?
Prawie każdy z nas chociaż raz w życiu doświadczył incydentu…
Zespół jelita drażliwego – objawy, dieta. Co jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół ten może dotyczyć nawet 20% mieszkańców krajów rozwiniętych, a…
Wpływ flory jelitowej na odporność organizmu
„Odporność pochodzi z brzucha”, choć to brzmiące nieco jak slogan…
Właściwości żołędzi. Produkty z żołędzi: kawa, mąka, żołędziówka
W przeszłości żołędzie stanowiły istotne źródło pokarmu. Dziś zdecydowanie odeszły…
Olej kokosowy a cholesterol. Czy olej kokosowy jest zdrowy?
W świetle wydanego w tym roku raportu American Heart Association…
Laktoza – co to jest, produkty zawierające laktozą. Dla kogo dieta bez laktozy?
Kiedy w organizmie występuje niedobór (brak lub obniżenie aktywności) enzymu…
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, cena. Przepisy z komosy ryżowej
Komosa ryżowa jest uprawiana od ponad 5000 lat i należy…