article
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja
Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,…
Morwa biała – właściwości, zastosowanie. Herbata i sok z morwy białej
Drzewa morwy tradycyjnie uprawiane są głównie w Azji i Ameryce…
Czy cynamon jest zdrowy? Szkodliwe właściwości cynamonu
Cynamon jest powszechnie stosowaną przyprawą otrzymywaną z kory cynamonowca. Od…
Trądzik niemowlęcy – leczenie. Co na trądzik niemowlęcy?
Skóra noworodków pod wieloma względami różni się od skóry osób…
Kiwi – właściwości. Kiwi a cukrzyca, odchudzanie. Czy kiwi jest zdrowe?
Soczyście zielony okrągły owoc z zewnątrz otoczony cienką, brązową skórką…
Bazylia pospolita – właściwości lecznicze. Olejek bazyliowy
Bazylię często spotyka się na sklepowych półkach wśród licznych przypraw,…
Zapalenie uchyłków jelita. Jadłospis w stanach zapalnych uchyłków
Choroba uchyłkowata jelit jest coraz częściej postrzegana jako choroba cywilizacyjna,…
Zespół Conna (hiperaldosteronizm) – objawy, leczenie
Cierpisz na przewlekłe, oporne w leczeniu nadciśnienie? W ostatnich badaniach…
Właściwości lecznicze cynamonu. Cynamon na obniżenie ciśnienia i odchudzanie
Cynamon to przyprawa, która charakteryzuje się nie tylko niesamowitym aromatem,…
Chrzan – właściwości lecznicze, na zatoki, na odchudzanie. Nalewka z chrzanu
Chrzan kiedyś i dziś wykorzystywany jest głównie jako przyprawa. Korzenie…