article
Kiwi – właściwości. Kiwi a cukrzyca, odchudzanie. Czy kiwi jest zdrowe?
Soczyście zielony okrągły owoc z zewnątrz otoczony cienką, brązową skórką…
Bazylia pospolita – właściwości lecznicze. Olejek bazyliowy
Bazylię często spotyka się na sklepowych półkach wśród licznych przypraw,…
Zapalenie uchyłków jelita. Jadłospis w stanach zapalnych uchyłków
Choroba uchyłkowata jelit jest coraz częściej postrzegana jako choroba cywilizacyjna,…
Zespół Conna (hiperaldosteronizm) – objawy, leczenie
Cierpisz na przewlekłe, oporne w leczeniu nadciśnienie? W ostatnich badaniach…
Właściwości lecznicze cynamonu. Cynamon na obniżenie ciśnienia i odchudzanie
Cynamon to przyprawa, która charakteryzuje się nie tylko niesamowitym aromatem,…
Chrzan – właściwości lecznicze, na zatoki, na odchudzanie. Nalewka z chrzanu
Chrzan kiedyś i dziś wykorzystywany jest głównie jako przyprawa. Korzenie…
Kapary – właściwości. Do czego użyć kapary?
Kapary to produkt albo doskonale znany od wielu lat, albo…
Chleb bezglutenowy – przepis. Mąki bezglutenowe na chleb
W związku z coraz częściej rozpoznawaną celiakią wśród społeczności, powszechniejsze…
Na czym polega pasteryzacja? Jak pasteryzować słoiki?
Większość z nas wie lub choć widział jak przygotować przetwory…
Nutridrink – dla cukrzyków, dla dzieci. Nutridrink bez laktozy
Nutridrinki to stosunkowo nowe preparaty do żywienia medycznego, które opanowały…