article
Ocet jabłkowy – na włosy, na zgagę, skórę. Jak zrobić ocet jabłkowy?
Już od wieków stosowany jako domowy lek na wiele dolegliwości.…
Hemochromatoza – objawy, odpowiednia dieta
Zazwyczaj spotykamy problemy związane z niedoborem żelaza w organizmie, a…
Dieta zasadowa – produkty, jadłospis, przepisy
Większość z nas z pewnością słyszała kiedyś o równowadze kwasowo-zasadowej…
Cukier trzcinowy – właściwości, zalety. Cukier trzcinowy a brązowy. Czy cukier trzcinowy jest zdrowy?
Cukier znaleźć możemy wszędzie. Nie tylko jest to ten, którym…
Kiszone buraki – właściwości, sok z kiszonych buraków, przepis. Co zrobić z kiszonych buraków?
Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się i…
Jak upiec chleb? Chleb na zakwasie i na drożdżach. Jak zrobić zakwas na chleb?
Niestety duża część pieczywa oferowana przez markety, a nawet piekarnie,…
Chrzan – korzeń, liście. Domowy przepis na chrzan
Domowy przepis na chrzan, właściwości i jego zastosowanie.
Tymianek pospolity – właściwości lecznicze. Tymianek na kaszel, inhalacje z tymianku
Tymianek – najlepszy na kaszel, na czym polega inhalacja z…
Stan przedcukrzycowy – objawy, dieta. Czy stan przedcukrzycowy może się cofnąć?
Szerząca się epidemia otyłości, spowodowana wzrostem kaloryczności posiłków oraz zbyt…
Herbata rooibos – właściwości, parzenie, działanie uboczne. Herbata rooibos na odchudzanie
Herbata rooibos to produkt obecny na rynku od wielu lat.…