Zdrowie
Nadkwasota żołądka – przyczyn może być wiele, sprawdź jak tego uniknąć!
Dolegliwości żołądkowe w dużej mierze zależą od naszej diety. Nieodpowiedni…
Skaza białkowa – objawy i dieta przy alergii pokarmowej na białko
Najpopularniejszym białkiem mleka krowiego charakteryzującego się alergennością jest kazeina. Uczulać…
Roślina niezawodna w regeneracji wątroby!
Roślina, której nie może zabraknąć w apteczce osób cierpiących z…
Achalazja – objawy, przyczyny, rozpoznanie, leczenie i dieta przy przewężeniu przełyku
Achalazja to rzadka, uciążliwa choroba występująca z częstotliwością 1/100 000.…
Kadm – źródła w żywności, szkodliwe działanie na organizm człowieka, zatrucie
Podobnie jak rtęć, kadm nie pełni w organizmie żadnej funkcji…
Diagnostyka celiakii – wymagane badania
Jakie badania powinno się wykonać w celu potwierdzenia choroby?
Rtęć i metylortęć – źródła w żywności, zagrożenia dla organizmu
Rtęć i metylortęć nie pełnią w organizmie ludzkim żadnej roli,…
Grzybica układu pokarmowego – objawy, przyczyny, diagnostyka leczenie oraz dieta
Drożdżyca to coraz częstsze schorzenie wynikające z nieprawidłowej diety. W…
Jelita – budowa, funkcje, najczęstsze problemy, leczenie
Dowiedz się jak zadbać o swoje jelita.