Zdrowie
Kwas linolowy – działanie i występowanie
Kwas linolowy jest kwasem tłuszczowym powszechnie uznawanym za korzystny z…
Jakie właściwości ma dziki bez? Syrop, sok i nalewka z dzikiego bzu
Dziki bez dobrze znany jest ze swojego specyficznego, cierpkiego smaku…
Beta-karoten – działanie i efekty. Beta-karoten w tabletkach
Beta-karoten stanowi główny „spożywczy” prekursor witaminy A w organizmie. Jakie…
Cholesterol całkowity – norma. Co stosować zamiast statyn na cholesterol?
Lipidogram, czyli badanie stężenia trójglicerydów i cholesterolu w osoczu krwi…
Awitaminoza – przyczyny, objawy i skutki niedoboru witamin
Od kiedy Kazimierz Funk odkrył witaminy, rozpoczęto nad nimi intensywne…
Jak powstaje jad kiełbasiany i jak go rozpoznać?
Jad kiełbasiany, czyli toksyna botulinowa, wytwarzany jest przez bakterie w…
Właściwości lecznicze jasnoty białej – pomoże w leczeniu trądziku i nie tylko
Jasnota biała, zwana również białą, głuchą lub martwą pokrzywą, charakteryzuje…
Olej arganowy spożywczy – właściwości lecznicze i zastosowanie
„Płynne złoto Maroka” zyskało sympatię wielu kobiet na całym świecie,…
Olej CBD z konopii – co leczy, jak działa?
Leczenie za pomocą medycznej marihuany budzi liczne kontrowersje wśród społeczeństwa.…
Wyciąg z karczocha – właściwości. Wyciąg z karczocha na odchudzanie
Wyciąg z karczocha posiada wiele cennych właściwości dla zdrowia i…