article
Jak uzupełnić krzem w organizmie? Woda krzemowa, balsam krzemowy, krzem w pożywieniu
Krzem jest to jeden z najważniejszych pierwiastków w diecie każdego…
Czerwona porzeczka – odmiany, właściwości lecznicze, przetwory
Wszelkie rodzaje owoców jagodowych cieszą się dużą popularnością na całym…
Jak wzmocnić układ nerwowy? Dieta i witaminy na układ nerwowy
Układ nerwowy jest jednym z najważniejszych elementów naszego organizmu. Bardzo…
Anabolizm i katabolizm – dowiedz się czym są i co na nie wpływa!
Różne ścieżki metaboliczne w różnych warunkach wywierają różny wpływ na…
Orzeszki piniowe (piniole) – właściwości, gdzie kupić. Czym zastąpić orzeszki piniowe?
Ze względu na swoje właściwości prozdrowotne orzechy jadalne powinny być…
Fasola mung – właściwości, gotowanie, przepisy. Kiełki fasoli mung
Mimo że w naszym klimacie uprawianych jest wiele rodzajów fasol,…
Ferrytyna – nadmiar i niedobór. Jak podnieść poziom ferrytyny?
Ferrytyna jest białkiem magazynowym żelaza oraz białkiem ostrej fazy charakterystycznej...
Rodzynki – rodzaje, właściwości. Rodzynki a odchudzanie. Czy rodzynki są zdrowe?
Rodzynki można uwielbiać lub mieć do nich awersję. Ich dodatek…
Morszczuk – właściwości, kalorie, przepisy
Bardzo często w zaleceniach dietetycznych pojawia się wysokie spożycie ryb.…
Jagoda kamczacka – odmiany, właściwości, przetwory. Nalewka z jagody kamczackiej
Jagoda kamczacka jest bogatym źródłem polifenoli oraz witaminy C. W…