article
Alantoina – działanie. Maść z alantoiną
Pielęgnacja skóry suchej, wrażliwej lub zmienionej chorobowo stanowi istotny element…
Wymiotowanie żółcią i krwią – przyczyny
Wymioty żółcią i krwią bez względu na to, czy występują…
Co to jest cholesterol HDL? Jakie są normy? Niski i wysoki cholesterol HDL
Jednym z powszechniejszych badań kontrolnych zalecanych przez lekarzy rodzinnych oraz…
Płatki jaglane – indeks glikemiczny, kalorie, przepisy. Jak gotować płatki jaglane?
Płatki jaglane to propozycja naturalnie bezglutenowych płatków zbożowych produkowanych z…
Aminokwasy – czym są? Aminokwasy endogenne i egzogenne
Aminokwasy są pojedynczymi cegiełkami, które tworzą białka stanowiące podstawowy budulec…
Dieta bogatoresztkowa dla dzieci – jadłospis i przepisy
Dieta bogatoresztkowa polega na wprowadzeniu do codziennego jadłospisu dziecka zwiększonej…
Olej sojowy – właściwości, zastosowanie, cena
Jakie właściwości posiada olej sojowy? Do jakich potraw jest polecany?…
Grzyby reishi – właściwości, skutki uboczne, cena
Osobom, które nie interesują się medycyną czy medycyną alternatywną, nazwa…
Pleśń na owocach. Jak przechowywać owoce?
Pleśń – nieproszony gość w misce z owocami. Jak przechowywać…
Kapusta pekińska – właściwości, cena, przepisy. Co zrobić z kapusty pekińskiej?
Kapusta pekińska – obok kapusty białej, brokuła czy jarmużu należy…