article
Aminokwasy – czym są? Aminokwasy endogenne i egzogenne
Aminokwasy są pojedynczymi cegiełkami, które tworzą białka stanowiące podstawowy budulec…
Dieta bogatoresztkowa dla dzieci – jadłospis i przepisy
Dieta bogatoresztkowa polega na wprowadzeniu do codziennego jadłospisu dziecka zwiększonej…
Olej sojowy – właściwości, zastosowanie, cena
Jakie właściwości posiada olej sojowy? Do jakich potraw jest polecany?…
Grzyby reishi – właściwości, skutki uboczne, cena
Osobom, które nie interesują się medycyną czy medycyną alternatywną, nazwa…
Pleśń na owocach. Jak przechowywać owoce?
Pleśń – nieproszony gość w misce z owocami. Jak przechowywać…
Kapusta pekińska – właściwości, cena, przepisy. Co zrobić z kapusty pekińskiej?
Kapusta pekińska – obok kapusty białej, brokuła czy jarmużu należy…
Jak uzupełnić krzem w organizmie? Woda krzemowa, balsam krzemowy, krzem w pożywieniu
Krzem jest to jeden z najważniejszych pierwiastków w diecie każdego…
Czerwona porzeczka – odmiany, właściwości lecznicze, przetwory
Wszelkie rodzaje owoców jagodowych cieszą się dużą popularnością na całym…
Jak wzmocnić układ nerwowy? Dieta i witaminy na układ nerwowy
Układ nerwowy jest jednym z najważniejszych elementów naszego organizmu. Bardzo…
Anabolizm i katabolizm – dowiedz się czym są i co na nie wpływa!
Różne ścieżki metaboliczne w różnych warunkach wywierają różny wpływ na…