article
Suplementy witaminowe – brać czy nie brać?
Naukowcy przeprowadzili badania, które wykazały nieskuteczność a nawet szkodliwość multiwitamin…
Skutki nadmiaru błonnika w diecie
Włókno pokarmowe stanowi ważny element codziennego jadłospisu, ponieważ reguluje perystaltykę…
Na przesilenie wiosenne idealne zioło dziurawca
Przesilenie wiosenne, które obecnie możemy odczuwać, wielokrotnie objawia się zmęczeniem…
Najczęstsze błędy w żywieniu dzieci
Rola rodziców i dorosłych w odżywieniu dzieci jest nie do…
Aktywność fizyczna nie jest lekiem na całe zło
Popularne jest twierdzenie, że zjedzenie całej pizzy i bardzo intensywny…
Dziczyzna – wartości odżywcze, zastosowanie i przeciwwskazania do spożycia
Jeśli słysząc hasło „dziczyzna” Twoim pierwszym skojarzeniem jest tłuste, niezdrowe…
Bazylia – właściwości, zastosowanie i przechowywanie
Bazylia to ważny element kuchni śródziemnomorskiej. Może być dodawana zarówno…
Zdrowe jedzenie nie znaczy 0 kalorii. Jedząc zdrowo również możemy przytyć!
Coraz więcej ludzi komponując swoje diety wybiera produkty zdrowe i…
Żuj dłużej by zachować piękną sylwetkę
Naukowcy z uniwersytetu Wageningen udowodnili, że długość żucia w ustach…
Rumianek – zastosowanie i właściwości najpopularniejszej rośliny leczniczej!
Może być pospolity, lekarski, apteczny, zwyczajny, prawdziwy… Ma wiele nazw,…