article
Załamanie metaboliczne – przyczyny, zapobieganie
Ćwiczysz i trzymasz dietę, a Twoje wysiłki nie przynoszą efektów?…
Kasza owsiana i jęczmienna jako źródło beta-glukanu w diecie
Beta-glukan to jedna z frakcji błonnika, która rozpuszcza się w…
Nie daj się nabić w butelkę, czyli jak wybrać dobrej jakości oliwę z oliwek
Jak spośród wielu butelek dostępnych na sklepowych regałach, wybrać tę…
Efektywny trening ze zmiennym obciążeniem: Poradnik
Jedną z popularnych metod treningowych jest zmiana ciężaru pomiędzy wykonywaniem…
Goitrogeny, czyli substancje antyodżywcze występujące w żywności
Często sięgamy po produkty takie jak brokuły, kalafior, soja czy…
Napoje funkcjonalne, czyli różnice pomiędzy napojami izotonicznymi i energetycznymi
Cztery opisy – cztery rodzaje napojów. Każdy sprawdzi się najlepiej…
Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej – zalecenia dietetyczne
Organizm funkcjonuje prawidłowo, gdy jest zachowana równowaga kwasowo-zasadowa. Stres, nałogi,…
Kawa – skuteczna w walce z cukrzycą!
Dobra wiadomość dla amatorów kawy. Duńscy naukowcy zidentyfikowali związki, dzięki…
Trendy żywieniowe 2015 i zapowiedzi na kolejny rok!
Podsumowanie trendów i wydarzeń żywieniowych w 2015 roku oraz zapowiedź…
Wchłanianie żelaza hemowego i niehemowego z pożywienia
Żelazo cechuje się niską przyswajalnością, ponieważ istnieje wiele czynników, które…