article
Śledzie – wartości odżywcze, właściwości, przepisy
Śledź cieszy się popularnością w Polsce. Mięso ryb jest dobrym…
Dopamina – działanie, niedobór, nadmiar. Jak zwiększyć poziom dopaminy?
Dopamina to związek wpływający zarówno na nasz nastrój, jak i…
Nadciśnienie tętnicze w ciąży i u dzieci – objawy. Domowe sposoby na nadciśnienie
Nadciśnienie tętnicze stwierdza się wówczas, gdy wartości graniczne ciśnienia tętniczego…
Piperyna – właściwości, skutki uboczne. Jak stosować piperynę?
Piperynę kojarzymy głównie z ostrością smaku i poprawą trawienia. Jej…
Działanie antyoksydacyjne. Wolne rodniki i naturalne antyoksydanty
Wolne rodniki i antyoksydanty to związki, które są nieustannie obecne…
Olej sezamowy – właściwości, przepisy. Olej sezamowy w kosmetyce
Olej sezamowy posiada silne właściwości przeciwutleniające, nawilżające oraz kojące, co…
Właściwości lecznicze goździków – na ból zęba, gardła, na pasożyty. Jak stosować goździki?
Goździki stosowane są w Chinach od około 2000 lat. Atutem…
Przetwory z czarnej porzeczki – sok, dżem, nalewka, wino. Przepisy
Lato to czas, w którym możemy korzystać z dobrodziejstw wielu…
Naczyniak na wątrobie – leczenie, dieta, alkohol. Czy naczyniak wątroby może się wchłonąć?
Naczyniak na wątrobie to najczęściej występujący nowotwór niezłośliwy wątroby. Czy…
Metabolizm – co to jest, co go przyspiesza, dieta. Jak przyspieszyć metabolizm?
Żyjąc w świecie diet odchudzających, w pogoni za szczupłą sylwetką…