article
Śliwka – właściwości. Przetwory ze śliwek: kompot, nalewka, sok
Ze względu na bogactwo składników odżywczych śliwek nie powinno ich…
Anemia w ciąży – objawy. Czym grozi anemia w ciąży i co wtedy jeść?
Anemia stanowi powszechny problem wśród przyszłych mam i wynika ze…
Witamina C lewoskrętna – działanie, dawkowanie. Witamina C lewoskrętna dla dzieci
O prawoskrętnej witaminie C, której przypisana została lewoskrętność. Dlaczego nie…
Żyworódka – właściwości lecznicze: na trądzik, na rany, na włosy
Trudno wskazać drugą roślinę o tak wielu właściwościach – przeciwnowotworowych,…
Witamina D3 – działanie, norma, niedobór. Naturalna witamina D3
Coraz częściej słyszy się o potrzebie suplementacji witaminy D, a…
Jabłka na odchudzanie i zaparcia. Jabłka dla cukrzyka. Przepisy
Jabłka z uwagi na bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy nadal pozostają cennym…
Sok z kiszonej kapusty – właściwości, wpływ na odchudzanie
Sok z kiszonej kapusty, charakteryzujący się specyficznym smakiem, niesie z…
Atopowe zapalenie skóry – przyczyny, objawy, dieta. Jak leczyć atopowe zapalenie skóry?
Atopowe zapalenie skóry dotyczy coraz większej liczby osób. Objawy choroby…
Probiotyki na odchudzanie, zaparcia, biegunkę, odporność. Skutki uboczne probiotyków
Właściwości prozdrowotne produktów zawierających żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej znano…
Żurawina – uprawa, właściwości, działanie, przepisy. Żurawina w ciąży
Niepozorne małe kuleczki o ogromnym potencjale leczniczym. Mowa o żurawinie,…