article
Witamina D3 – działanie, norma, niedobór. Naturalna witamina D3
Coraz częściej słyszy się o potrzebie suplementacji witaminy D, a…
Jabłka na odchudzanie i zaparcia. Jabłka dla cukrzyka. Przepisy
Jabłka z uwagi na bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy nadal pozostają cennym…
Sok z kiszonej kapusty – właściwości, wpływ na odchudzanie
Sok z kiszonej kapusty, charakteryzujący się specyficznym smakiem, niesie z…
Atopowe zapalenie skóry – przyczyny, objawy, dieta. Jak leczyć atopowe zapalenie skóry?
Atopowe zapalenie skóry dotyczy coraz większej liczby osób. Objawy choroby…
Probiotyki na odchudzanie, zaparcia, biegunkę, odporność. Skutki uboczne probiotyków
Właściwości prozdrowotne produktów zawierających żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej znano…
Żurawina – uprawa, właściwości, działanie, przepisy. Żurawina w ciąży
Niepozorne małe kuleczki o ogromnym potencjale leczniczym. Mowa o żurawinie,…
Czerwienica – prawdziwa, wtórna, rzekoma. Objawy, leczenie i dieta
Czerwienica jest chorobą komórek krwiotwórczych szpiku kostnego, w wyniku której…
Kapusta kiszona – właściwości i przepis. Co zrobić z kiszonej kapusty?
Doceniana i chętnie serwowana przez nasze babcie, dziś coraz rzadziej…
Tasiemiec – objawy, dieta. Jak można się zarazić i jak się pozbyć tasiemca?
Tasiemczyca to choroba pasożytnicza, której można być nieświadomym przez wiele…
Pestki moreli gorzkiej – dawkowanie, skutki uboczne, opinie.
Gorzkie pestki moreli okrzyknięte zostały niedawno nowym lekarstwem na raka.…