article
Piwo – rodzaje, wartości odżywcze. Czy piwo jest zdrowe?
Piwo stanowi nieodłączny element wielu kultur, a tradycja spożywania tego…
Dieta DASH – zasady, przepisy. Tygodniowy jadłospis diety DASH
Aktualne dane dotyczące nadciśnienia tętniczego są alarmujące – choroba ta…
Głóg – dwuszyjkowy i jednoszyjkowy, Działanie głogu i przeciwwskazania
Wiosną zachwyca pięknem białych bądź bladoróżowych kwiatów, jesienią zaś czerwienią…
Sok z aronii – właściwości, w ciąży. Jak zrobić sok z aronii?
W dobie zainteresowania egzotycznymi owocami, modą na nasiona chia czy...
Anyż – właściwości, na zmarszczki. Olej z anyżu, herbata, anyżówka
Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to jedna z najstarszych roślin uprawnych…
Olej z pestek dyni – właściwości, zastosowanie, dawkowanie. Olej z pestek dyni na pasożyty
Dynia była już uprawiania 7000 lat p.n.e. jako podstawa wyżywienia...
Kudzu – działanie, dawkowanie. Przeciwwskazania i skutki uboczne korzenia kudzu
Kudzu jest surowcem stosunkowo słabo znanym w Polsce. Jego działanie…
Migdały – właściwości, na zgagę, w ciąży. Czy migdały są zdrowe?
Migdały są jednym z najzdrowszych produktów żywnościowych świata. Dziś o…
Olej z pestek winogron – właściwości, zastosowanie, do smażenia, na twarz
Sklepowe półki uginają się dziś od różnorodnych olejów – każdy…
Czarny bez – właściwości, przepisy. Syrop z czarnego bzu
Czarny bez – czy zasłużył na miano polskich “superfoods”? Co…