article
Cukier w moczu – norma. Cukier w moczu w ciąży, u dzieci
Badanie moczu jest jednym z podstawowych w diagnostyce laboratoryjnej. Jeśli...
Jak przestać jeść słodycze? Apetyt na słodycze
Słodycze – świat oszalał na ich punkcie, czego konsekwencje obserwujemy…
Babka lancetowata – właściwości, zastosowanie, syrop. Babka lancetowata na rany
Liście babki lancetowatej są obecnie produkowane na szerszą skalę. Posiadają…
Chmiel – właściwości, zastosowanie. Działanie niepożądane szyszek chmielu
Sugeruje się, że kolebką chmielu są Chiny, gdyż na terenach…
Cząber – uprawa, właściwości, zastosowanie
Cząber to aromatyczna roślina o wielu cennych właściwościach kulinarnych oraz…
Cebula – na przeziębienie i odchudzanie. Czy cebula szkodzi na wątrobę?
Jak najbardziej odpowiednia na przeziębienia, doceniana przez żeglarzy w walce...
Nawłoć pospolita – właściwości lecznicze
Na przełomie lata i jesieni, na łąkach i pastwiskach można…
Syrop z cebuli – działanie, dawkowanie. Jak zrobić syrop z cebuli?
Od najdawniejszych czasów nasi przodkowie wykorzystywali dary natury, przekazując z pokolenia…
Co jeść na śniadanie? Pomysły na śniadanie
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.…
Melisa w ciąży i dla dzieci – dawkowanie. Syrop z melisy
Melisa charakteryzuje się przyjemnym zapachem i lekko cytrynowo-korzennym smakiem. Powszechnienie...