Goitrogeny, czyli substancje antyodżywcze występujące w żywności Często sięgamy po produkty takie jak brokuły, kalafior, soja czy… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Nieorganiczna forma jodu – wpływ na organizm i jego źródła w żywności Wiele osób cierpi na niedobór jodu. Warto dowiedzieć się, w… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Kobieta i hormony – diagnostyka zaburzeń Odpowiednia diagnostyka zaburzeń hormonalnych to klucz do powstrzymania poważnych schorzeń. Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej
Dieta w nadczynności tarczycy – wskazówki żywieniowe Nadczynność tarczycy niesie za sobą wiele kłopotliwych objawów. Poznaj kilka… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Dieta w niedoczynności tarczycy – wskazówki żywieniowe W niedoczynności tarczycy najbardziej kłopotliwymi objawami są nadmierna masa ciała,… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Selen – właściwości, zapotrzebowanie, nadmiar, niedobór oraz produkty źródłowe Ten pierwiastek chemiczny jest składnikiem stosowanym m.in. do barwienia szkła… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Choroba Hashimoto – przyczyny, objawy, leczenie Ciągłe zmęczenie, senność, łamliwe włosy, sucha skóra, wysoki poziom cholesterolu,… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Nadczynność i niedoczynność tarczycy – przyczyny, objawy i leczenie Tarczyca, to bardzo ważny organ, odpowiadający za kontrolowanie naszych przemian… Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej