Homogenizacja – mleka, serków. Przepisy z serka homogenizowanego Homogenizacja jest procesem niezwykle powszechnym w obecnych czasach. Wiele osób… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Maślanka – właściwości, przepisy. Czy maślanka jest zdrowa? Mleko oraz przetwory mleczne to niestety w diecie Polaków produkty… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Serwatka z mleka – na co pomaga? Co zrobić z serwatki? Niepozorna serwatka, będąca produktem ubocznym produkcji sera, stanowi bogate źródło… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Skaza białkowa – objawy, dieta i leczenie skazy białkowej Dużą rolę w alergii odgrywa system immunologiczny. Substancje wnikające do… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Ser kozi – właściwości, przepisy. Ser kozi w ciąży Mleko kozie charakteryzuje się bogatym profilem składników mineralnych oraz witamin… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Istnieje związek między spożyciem niskotłuszczowego nabiału z chorobą Parkinsona! Nabiał stanowi doskonałe źródło białka i wapnia. Wśród osób dbających... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Kefir – na odchudzanie i na oczyszczanie jelit. Jak zrobić kefir? Kefir sprzyja walce ze zbędnymi kilogramami. Dlaczego jeszcze warto wypijać… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Nadmiar i niedobór serotoniny. Jak podnieść poziom serotoniny? Kiedy po raz pierwszy na początku XX wieku wyizolowano serotoninę… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Laktoza – co to jest, produkty zawierające laktozą. Dla kogo dieta bez laktozy? Kiedy w organizmie występuje niedobór (brak lub obniżenie aktywności) enzymu… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Kefir, maślanka, jogurt – czym się różnią, jak je wykorzystać Smak i cenne właściwości mlecznych napojów fermentowanych znano już od… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej