Sery – rodzaje, wartości odżywcze, produkcja, konsumpcja Sery są produktami spożywczymi pozyskiwanymi z mleka. Ze względu na… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
L-karnityna i lecytyna a ryzyko chorób serca O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Galaktozemia – przyczyny, objawy, diagnoza, leczenie, dieta Aby cukier mleczny mógł być źródłem energii, musi ulec przekształceniu… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Ser topiony – jego skład Was zaskoczy Serki topione to popularne smarowidła do chleba. Dziś w sklepach… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Serwatka – powstawanie, skład, właściwości i zastosowanie Przez bardzo długi czas serwatka była niedoceniania i traktowana jako… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Biologicznie aktywne peptydy, czyli peptydy bioaktywne w żywności Produkty spożywane każdego dnia kryją w sobie wiele właściwości. Oprócz… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Stany zwiększonego zapotrzebowania na białko Zdrowy człowiek o przeciętnej ilości aktywności fizycznej w ciągu dnia… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Twaróg – właściwości, wartości odżywcze i rodzaje, przepisy Popularny niedojrzewający biały ser jest znany niemal każdemu. Stanowi bogactwo… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Tryptofan – rola w depresji, źródła i możliwe skutki uboczne Depresja może być także spowodowana zła dietą ubogą w tryptofan.… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Porównanie jogurtów naturalnych Na rynku obecnie dostępnych jest wiele rodzajów jogurtów naturalnych. Na… Kozak Natalia ponad miesiąc temu Więcej