Serwatka – powstawanie, skład, właściwości i zastosowanie Przez bardzo długi czas serwatka była niedoceniania i traktowana jako… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Biologicznie aktywne peptydy, czyli peptydy bioaktywne w żywności Produkty spożywane każdego dnia kryją w sobie wiele właściwości. Oprócz… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Twaróg – właściwości, wartości odżywcze i rodzaje, przepisy Popularny niedojrzewający biały ser jest znany niemal każdemu. Stanowi bogactwo… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Porównanie jogurtów naturalnych Na rynku obecnie dostępnych jest wiele rodzajów jogurtów naturalnych. Na… Kozak Natalia ponad miesiąc temu Więcej
Mleczny zawrót głowy – przegląd produktów mlecznych, ich wartość odżywcza, walory i wady Każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie. Głównie ze względu… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Fakty i mity na temat mleka – czy to prawda, że…. Mleko jest pierwszym pokarmem jaki spożywamy w naszym życiu, czy… Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu Więcej
Mleko, ser żółty, jogurt – czy produkty odtłuszczone na pewno są zdrowe? Czy pozbawienie tłuszczu produktów mlecznych jest dobrym pomysłem? Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej