Czy mięso jest zdrowe? Czym zastąpić mięso? Mięso to źródło białka i wielu innych składników odżywczych. Jednak…Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Wątróbka drobiowa – właściwości, odchudzanie, przepis. Jak przygotować wątróbkę drobiową? Wątróbkę drobiową, podobnie jak inne podroby, charakteryzuje specyficzny smak i…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Suszona wołowina – przepis. Gdzie kupić suszoną wołowinę? Suszona wołowina, czyli wysokobiałkowa przekąska z długim terminem ważności do…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Nadmiar i niedobór serotoniny. Jak podnieść poziom serotoniny? Kiedy po raz pierwszy na początku XX wieku wyizolowano serotoninę…Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Podroby – wartości odżywcze, przepisy. Czy podroby są zdrowe? U jednych wywołują dreszcze obrzydzenia, innym cieknie ślinka na samą…Paulina Hetwerponad miesiąc temu Więcej
Mięso w diecie dziecka – rodzaje, przepisy. Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść mięsa? Mięso zwierzęce stanowi ważny element w żywieniu dzieci i powinien…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Wędliny – produkcja, skład, przepisy Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach…Ewa Świndrykponad miesiąc temu Więcej
L-karnityna i lecytyna a ryzyko chorób serca O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje…Paulina Hetwerponad miesiąc temu Więcej
Mięso białe i czerwone – klasyfikacja, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie Mięso należy do grupy produktów pochodzenia zwierzęcego. Wyróżnia się mięso…Marta Gzylponad miesiąc temu Więcej
Najlepsza obróbka mięsa zachowująca smak i wartości odżywcze Jak ograniczyć straty składników odżywczych w mięsie podczas obróbki kulinarnej?Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej