Wędzenie oraz peklowanie mięs – co uzyskujemy w tych procesach i jak wpływają na jakość wyrobów? Peklowanie oraz wędzenie ma za zadanie nie tylko zabezpieczyć mięso,… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Smażona, pieczona, grillowana, gotowana – dobrze przyrządzona wieprzowina może być zdrowa! Spożycie wieprzowiny w ciągu ostatnich dwudziestu lat znacząco spadło, głównie… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Wieprzowina – faktyczna wartość odżywcza i wpływ na zdrowie czerwonego mięsa W Polsce spożywanie drobi jest najwyższe w stosunku do innych… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Mięso mielone, jakie najlepiej kupić? Ze zmielonego mięsa możemy przygotować wiele dań takich jak kotlety… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Podział tusz wieprzowych na główne elementy kulinarne Mięso wieprzowe jest od lat kontrowersyjnym tematem wśród dietetyków i… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Pierś z kurczaka Drób to najbardziej popularny rodzaj mięsa w Polsce. Warto po... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Parówki – z czego są zrobione, ile mają kalorii i…czy są zdrowe? Dobre na śniadanie i jako przekąska. Klasyczne, z serem czy… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej