Zdrowie
Lizyna – właściwości. Lizyna w pożywieniu
Lizyna zaliczana jest do aminokwasów egzogennych. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie…
Działanie oleju z ogórecznika. Zastosowanie oleju z ogórecznika na twarz i włosy
Ogórecznik lekarski, z którego nasion pozyskiwany jest cenny bioolej, jest…
Czy ocet jabłkowy jest zdrowy? Działanie uboczne octu jabłkowego
Ocet jabłkowy należy do produkt, który oprócz zastosowania kulinarnego, może…
Rzepik pospolity – właściwości i zastosowanie
Stanisław Wyspiański zachwycony kwiatem rzepiku pospolitego opisywał go jako żółty…
Palenie w ciąży – skutki. Jak rzucić palenie w ciąży?
Palenie tytoniu znane jest w Europie już od XV wieku.…
Czarna malwa – właściwości. Czarna malwa na okres. Herbata z czarnej malwy
Czarna malwa to jeden z najczęściej stosowanych kwiatów jadalnych w…
Sulforafan – działanie. Sulforafan a helicobacter pylori
Codzienna dieta człowieka, która obfituje w owoce i warzywa dostarcza…
Zapalenie przełyku – objawy, leczenie, dieta
Zapalenie przełyku może wystąpić na skutek szeregu czynników różnego pochodzenia.…
Stopa cukrzycowa – objawy, leczenie. Domowe sposoby na stopę cukrzycową
Stopa cukrzycowa jest poważnym powikłaniem cukrzycy. W znacznym stopniu obniża…
Sarkoidoza – objawy, leczenie, dieta
Sarkoidoza to choroba doskonale znana wszystkim sympatykom słynnego serialu „Dr.…