article
Małopłytkowość – przyczyny, objawy, leczenie
Jak rozpoznać u siebie małopłytkowość? Co należy zrobić, żeby ją…
Ser parmezan – właściwości, kalorie, cena. Czym zastąpić parmezan?
W słonecznej Italii, w regionach: Parma, Emilia-Romania, Modena, Bolonia oraz...
Helicobacter pylori – leczenie, zioła
Zakażenie Helicobacter pylori – czy antybiotyki to jedyne remedium? Które…
Masło migdałowe – właściwości, przepisy. Jak zrobić masło migdałowe?
Migdały zaliczane są do najzdrowszych orzechów na świecie, ponieważ cechuje...
Karnozyna – działanie, występowanie
Na początku ubiegłego wieku rosyjski badacz Gulewicz jako pierwszy wyizolował…
Kolagen rybi, grafitowy. Kolagen w pożywieniu. Jaki kolagen wybrać?
Jaki kolagen wybrać – kolagen rybi czy grafitowy? Na stawy…
Agawa – właściwości. Włókno, kwiat, syrop z agawy
Agawa jest znaną rośliną ozdobną. Najbardziej rozpowszechniona jest w rejonach…
Zastosowanie oleju z pestek winogron – na włosy, twarz
Czy olej z pestek winogron jest zdrowy? Do czego należy…
Zastosowanie kolagenu – na twarz, włosy, rozstępy
Kolagen – czym właściwie jest i jakie ma zastosowanie?
Kwas mlekowy w kosmetyce – zastosowanie. Kwas mlekowy na twarz
Kwas mlekowy wykorzystywany jest na szeroką skalę w kosmetyce, a…