article
Sól morska a sól kuchenna – właściwości i zastosowanie
Powszechnie wiadomo, że sól jest szkodliwa i słyszymy o tym…
Awokado – właściwości zdrowotne i odżywcze
Ten zielony owoc niezbyt często gości na naszych stołach. A…
Jeżyny – właściwości lecznicze, zastosowanie
Jeżyny pojawiając się na krzewach żegnają lato. Możemy cieszyć się…
Celiakia, czyli choroba nietolerująca glutenu. Jaka dieta na celiakię?
Prowadzi do różnorodnych objawów klinicznych, które często mylone są z…
Kukurydza – amerykańskie ziarno opanowało świat
Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie…
Jak ustrzec się przed zarazkami w żywności
Czają się wszędzie tam, gdzie przebywają ludzie i czekają żeby…
Świadome i zdrowe zakupy– czyli co powinno na stałe znaleźć się w naszej kuchni.
Przy zdrowym odżywaniu bardzo często zastanawiamy się, co tak naprawdę…
Kwasy omega 3 towarzyszą nam od życia płodowego po starość i pomagają zachować zdrowie
Wzmacniają odporność, łagodzą objawy cukrzycy typu 2, zapobiegają chorobom, wspomagają…
Zielona herbata – ma słono-gorzki smak, jak samo życie…
Amatorzy zielonego naparu szczególnie doceniają jego walory smakowe. Ten zielony…
Cynk i jego właściwości, objawy niedoboru
Zpobiega chorobom, poprawia urodę, zwiększa sprawność umysłową. To tylko nieliczne…