article
Jakie właściwości zdrowotne ma kawa?
Obecnie kawa ma opinię dość dyskusyjnego napoju, który zdobył swoich…
Leptyna i grelina – hormony sytości i głodu
Okazuje się, że nie tylko dieta i poziom aktywności fizycznej…
Sól morska a sól kuchenna – właściwości i zastosowanie
Powszechnie wiadomo, że sól jest szkodliwa i słyszymy o tym…
Awokado – właściwości zdrowotne i odżywcze
Ten zielony owoc niezbyt często gości na naszych stołach. A…
Jeżyny – właściwości lecznicze, zastosowanie
Jeżyny pojawiając się na krzewach żegnają lato. Możemy cieszyć się…
Celiakia, czyli choroba nietolerująca glutenu. Jaka dieta na celiakię?
Prowadzi do różnorodnych objawów klinicznych, które często mylone są z…
Kukurydza – amerykańskie ziarno opanowało świat
Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie…
Jak ustrzec się przed zarazkami w żywności
Czają się wszędzie tam, gdzie przebywają ludzie i czekają żeby…
Świadome i zdrowe zakupy– czyli co powinno na stałe znaleźć się w naszej kuchni.
Przy zdrowym odżywaniu bardzo często zastanawiamy się, co tak naprawdę…
Kwasy omega 3 towarzyszą nam od życia płodowego po starość i pomagają zachować zdrowie
Wzmacniają odporność, łagodzą objawy cukrzycy typu 2, zapobiegają chorobom, wspomagają…