article
Nasiona i korzeń kobylaka. Zobaczmy, co lepiej zastosować u dzieci
Kobylak jest rośliną popularnie występującą na terenach nizinnych, przy zbiornikach…
Żywność wysoko przetworzona. Definicja i przykłady „gorszej” żywności
Żywność przetworzona, dowiedz się co to jest i jaki ma…
Kolorowe, pyszne słodycze, czy na pewno są zdrowe?
Każdy z nas lubi zjeść ciastko czy batonika, ale czy…
Orzechy brazylijskie. Zdrowotne właściwości i bogactwo wartości odżywczych
Pochodzą z głębin lasu amazońskiego, rosną na wysokich drzewach i…
Wady i zalety żywności ekologicznej. Sprawdź, czy warto ją kupować
Sprawdź czym tak na prawdę różni się żywność ekologiczna od…
Ryba w puszce nie czuje się jak w wodzie…Sprawdźmy dlaczego!
Wszyscy dobrze wiemy, że ryby jeść trzeba. Zawierają bowiem bardzo…
Buty do ćwiczeń – na co zwracać uwagę przy ich doborze
Obuwie sportowe to bardzo ważny element stroju do ćwiczeń. Zobacz,…
Choroby pęcherza moczowego. Strzeżmy się raka oraz brodawczaka!
Pęcherz moczowy jest częścią układu moczowego, który jest bardzo wrażliwy…
Zapalenie pęcherza moczowego. Objawy, leczenie i przyczyny wstydliwego problemu
Ten problem dotyka wielu osób, jest najczęstszą dolegliwością układu moczowego.…
Nietolerancja laktozy. Czy mleko kozie może zastąpić mleko krowie?
Zaburzenia trawienia i nietolerancja laktozy u niemowląt to poważny problem,…