article
Kakao na diecie – właściwości, rodzaje i skład
Ciemne, sypkie, gorzkie lub ukryte w czekoladzie i innych czekoladowych…
Ser topiony – wartości odżywcze, kalorie, skład oraz ich wpływ na zdrowie
Serkami topionym często smarujemy nasze kanapki, ale czy wiemy jaki…
Poznaj swojego słonia, czyli jak dokonać korzystnej zmiany
Jeśli jesteś jedną z tych osób, które wielokrotnie podejmowały próby...
Fruktoza. Właściwości, indeks glikemiczny, kalorie i występowanie
Spożywać czy unikać? W końcu to cukier prosty, który łatwo…
Fitoestrogeny. Działanie i występowanie roślinnych hormonów
Fitoestrogeny są hormonami naturalnie występującymi w roślinach. Pełnią funkcje przeciwutleniające,…
Karob zamiast kakao – zobaczmy co przemawia na jego korzyść
Proszek przypominający kakao? Okazuje się, że to możliwe.
Dieta ABS. Najważniejsze zasady i przykładowy jadłospis
Dieta ABS, czyli Abdominal Body System jest sześciotygodniowym programem dietetycznym,...
Podstawowe parametry brane pod uwagę przy wyborze produktów żywnościowych
Dowiedz się, na co zwracać uwagę przy wyborze produktów spożywczych.…
Odciąganie pokarmu, czyli jak bezpiecznie korzystać z laktatora i przechowywać mleko
Mleko mamy dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych naszemu maleństwu, ale…
Karob – właściwości, wartości odżywcze, kalorie i zastosowanie
Karob to drzewo o owocach w postaci strąków, które ukrywają…