article
Znaczenie smaku w rozwoju nawyków żywieniowych u dzieci
Należy przekazywać dzieciom jak najlepsze nawyki żywieniowe. Co je zatem…
Indeks i ładunek glikemiczny – definicja i wpływ na zdrowie
Pojęcie indeksu i ładunku glikemicznego w ostatnim czasie wzbudza coraz…
Papryka peperoni – wartości odżywcze, właściwości i sposoby jedzenia
Papryka peperoni idealnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju dań. Jej…
„Designer Drugs” – zagrożenie wynikające z niewiedzy
Największe zagrożenie ze strony substancji psychoaktywnych płynie z braku edukacji…
Dieta po złamaniu kości – co należy spożywać a czego unikać?
Bogata w cenne witaminy i minerały dieta korzystnie wpływa na…
Potas – właściwości, niedobór i źródła w jedzeniu
Spośród elektrolitów, szczególną uwagę warto zwrócić na potas. Jest to…
Suszone pomidory. Właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Suszone pomidory pasują do wielu dań. Dla wielbicieli ich smaku…
Dieta nordycka. Zasady i przykładowy jadłospis
Jak odżywiają się ludzie północy? Swoją dietę opierają na naturalnych…
Dopamina i jej źródła w produktach spożywczych
Czy wiesz, że niektre produkty zawierają czyste szczęście? Spraw, aby…
Psychologiczny portret osoby otyłej
Nadmiar kilogramów często nie jest jedynym problemem osoby otyłej. Poznajcie…