article
Potas – właściwości, niedobór i źródła w jedzeniu
Spośród elektrolitów, szczególną uwagę warto zwrócić na potas. Jest to…
Suszone pomidory. Właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Suszone pomidory pasują do wielu dań. Dla wielbicieli ich smaku…
Dieta nordycka. Zasady i przykładowy jadłospis
Jak odżywiają się ludzie północy? Swoją dietę opierają na naturalnych…
Dopamina i jej źródła w produktach spożywczych
Czy wiesz, że niektre produkty zawierają czyste szczęście? Spraw, aby…
Psychologiczny portret osoby otyłej
Nadmiar kilogramów często nie jest jedynym problemem osoby otyłej. Poznajcie…
Wypieki z ciasta głęboko mrożonego – produkcja i regulacje prawne
Zdarza Ci się skusić na ciepłe pieczywo z supermarketu? Uważaj…
Odwodnienie organizmu – objawy, przyczyny, skutki i leczenie
Woda to źródło życia, jej brak może prowadzić do poważnych…
Proste zasady dobrego celu – metoda SMART
Dowiedz się, jak najlepiej planować swoje działania, aby osiągnąć cel.…
Kokos – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Kokos posiada niezwykle twardą skorupę, czy warto męczyć się i…
Owoce jagodowe – właściwości i zastosowanie
Borówki, poziomki, jagody, jeżyny czy maliny – któż z nas…