article
Kilka rad dietetyczny na zakwaszenie organizmu
Zakwaszenie organizmu jest dość częstym i niebezpiecznym skutkiem nieprawidłowej diety.…
Drożdże spożywcze – właściwości, skład, witaminy, efekty oraz skutki uboczne
Regularne spożywanie napoju z drożdży może dostarczyć organizmowi licznych zdrowotnych…
Stres i aspekty żywieniowe u osób pracujących
Zdarza się także, że po określone produkty sięgamy w momentach…
Nic tak nie oczyszcza jak napar z tymianku!
Zapewne wielu z Was widziało doniczki świeżego tymianku w supermarketach,…
Kilka niezawodnych sposobów na zaparcia
Zaparcia mogą poważnie utrudnić codzienne funkcjonowanie. Wie o tym każdy,…
Wysiłek fizyczny osób z cukrzycą – korzyści i zagrożenia
Aktywność fizyczna stanowi niezbędny element profilaktyki i leczenia niektórych z…
Dieta dla taksówkarza, czyli jak uchronić się przed otyłością – praktyczne porady
Długotrwała, siedząca praca powtarzalna każdego dnia oraz brak czasu na…
Zielona herbata pomoże osobom chorującym na reumatyzm
Osoby chorujące na reumatoidalne zapalenie stawów muszą zmagać się z…
Smażona, grillowana, gotowana – jaka ryba ma najwięcej kwasów omega?
Ryby są jednym z najlepszych źródeł cennych kwasów omega 3…
Jod – działanie, zapotrzebowanie i zawartość w różnych rodzajach soli
Zawartość jodu w różnych rodzajach soli oraz w zależności od…