Zdrowie
Mocznik we krwi – norma. Dieta przy podwyższonym moczniku we krwi
Mocznik stanowi końcowy produkt przemiany białek w organizmie, a zarazem...
Karoshi. Objawy i skutki przepracowania.
Praca jest podstawową aktywnością w życiu niemal każdego człowieka. Stanowi...
Sposoby na przeziębienie. Babcine metody
Kiedy nadchodzi czas jesienno-zimowych zachorowań, na pierwszy rzut wychodzą tzw....
Domowe sposoby na świerzb
Choroby pasożytnicze towarzyszą ludzkości niemal od jej początku aż do...
Szkodliwość tłuszczów trans. Lista produktów zawierających tłuszcze trans
Kwasy tłuszczowe typu trans (TFA) to nienasycone kwasy tłuszczowe z...
Objawy zatrucia jadem kiełbasianym
Zatrucie jadem kiełbasianym to zespół objawów wywołanych przez neurotoksynę produkowaną...
Cholesterol nie-HDL – co oznacza i jakie są jego normy?
Podczas rutynowych badań zleconych przez lekarza bądź też wykonywanych na...
Siarka organiczna – właściwości i przeciwwskazania. Siarka organiczna na stawy
Rośnie świadomość społeczeństwa dotycząca zdrowia. Każdy chciałby jak najdłużej cieszyć...
Co to jest oligofruktoza? Oligofruktoza a cukrzyca
Co to jest oligofruktoza? Oligofruktoza należy do fruktanów, które stanowią...