article
12 ważnych powodów dla których warto jeść kiszonki
Kiszenie to sposób konserwacji żywności, który polega na fermentacji mlekowej...
Aspiryna – wszystko co musisz wiedzieć
Aspiryna, czyli kwas acetylosalicylowy jest stosowany w medycynie od wielu...
8 wskazówek dotyczących diety w endometriozi
Endometrioza to choroba wiążąca się z rozrostem błony śluzowej macicy...
7 faktów, które powinieneś wiedzieć o Matchy
Popularność herbaty matcha wiąże się z jej wyjątkowymi właściwościami prozdrowotnymi,...
5 ziół leczniczych do uprawy w domu
Ziołolecznictwo to dział medycyny wykorzystujący zioła jako element terapii leczniczej...
Żywność organiczna – co to jest? Zalety
Żywność organiczna to żywność wyprodukowana w gospodarstwach ekologicznych przy zastosowaniu...
Zatrucie alkoholowe – limity, powikłania, pomóc przy zatruciu
Napoje alkoholowe spożywa w Polsce przeszło 80% ludzi dorosłych. Na...
Wrośniak różnobarwny – jakie ma zalety?
Wrośniak różnobarwny (Trametes versicolor) to grzyb, który występuje pospolicie niemal...
Produkty o działaniu przeciwzapalnym
Przewlekły stan zapalany w organizmie jest niebezpieczny, ponieważ może prowadzić...
Zdrowe odżywianie i porady dietetyczne dla kobiet
Kobiety mają szczególne potrzeby żywieniowe. Odpowiednia dieta przez całe życie...