Nasiona pigwy cenniejsze niż cały owoc!

16 18 20

Pigwa jest owocem zawierającym bogactwo cennych wartości odżywczych. W wielu przypadkach lepiej jednak sięgnąć po nasiona pigwy niż słodko-kwaśny owoc. Dowiedz się, na co wpływają nasiona pigwy!

Pigwa nie tylko na przeziębienie

Pigwa jest owocem zawierającym dużą dawkę witaminy C, z tego względu stosowana jest często przy przeziębieniach i grypie. Jednak to nie jedyne jej właściwości. Nie należy zapominać o równie cennych pestkach tego owocu. Powodów jest kila:

  1. nasiona pigwy wpływają łagodząco na układ pokarmowy,
  2. zwalczają niestrawność i zgagę,
  3. wspomagają leczenie refluksu, nieżytu żołądka i jelit,
  4. przeciwdziałają i leczą stany zapalne błony śluzowej przewodu pokarmowego,
  5. zapobiegają wzdęciom.

Z nasion pigwy możemy przygotować nalewkę, która wykazuje wszystkie właściwości lecznicze. Wśród domowych alkoholi leczniczych polecamy także wino z czarnego bzu, które zadba o Twoje serce.

Kup dietę online – od dietetyka
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Nasiona pigwy cenniejsze niż cały owoc! - 4.2/5. Oddano 133 głosy.
Autor artykułu: