article
Nie oceniaj chleba po zapachu i kolorze
Zapach świeżego pieczywa z pewnością każdemu się dobrze kojarzy. Wiedzą…
Psychologiczne skutki restrykcji żywieniowych
Co jednak się dzieje, gdy przekroczymy delikatną granicę pomiędzy rozsądnym…
Marchewkowe purée jest zdrowsze niż nam się wydawało
Smażona, gotowana, surowa – jaką marchewkę lubicie najbardziej? Mówi się,…
Cechy osobowości u pacjentek z zaburzeniami odżywiania
Kobiety, które chorują na zaburzenia odżywiania są specyficzną grupą pacjentek,…
Domowe drinki i koktajle energetyczne
Nie od dziś wiadomo, że napoje energetyczne nie są zbyt…
Sok lepszy od świeżego owocu pomarańczy
Świeże owoce są zdrowsze, ale nie pod każdym względem lepsze…
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie
W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,…
Przyczyny nadmiernego jedzenia i braku kontroli
Osoby z nadmierną masą ciała zazwyczaj mają problemy z kontrolowaniem,…
Soja nie zawsze idzie w parze z męskością
Fitoestrogeny zawarte w soi wpływają na gospodarkę hormonalną mężczyzny. Czy…
Kuchnia sous vide – zalety, urządzenia, temperatury, czas i domowe przepisy
Stała temperatura i odpowiedni czas kąpieli są podstawą do otrzymania…