article
Soja nie zawsze idzie w parze z męskością
Fitoestrogeny zawarte w soi wpływają na gospodarkę hormonalną mężczyzny. Czy…
Kuchnia sous vide – zalety, urządzenia, temperatury, czas i domowe przepisy
Stała temperatura i odpowiedni czas kąpieli są podstawą do otrzymania…
Wartość odżywcza żywności oraz czynniki determinujące
Wybór wartościowych produktów, jako źródło białka, węglowodanów, tłuszczu oraz pozostałych…
Fajka wodna wcale nie jest zdrowsza od papierosów
Przeprowadzono analizę, w której wykazano, że osoby palące fajkę wodną…
Mięso z probówki, czyli produkcja, wady i zalety mięsa wyhodowanego w laboratorium
Jedną z możliwości wykorzystania rozwoju technologicznego w spełnianiu potrzeb ludności…
Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje
Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub…
Dieta śródziemnomorska chroni przed depresją
Dieta śródziemnomorska uważana jest przez dietetyków za jedną z najzdrowszych…
Charakterystyka 12 grup produktów spożywczych i ich znaczenie dla organizmu
Żywność pod względem zawartości różnych składników możemy podzielić na dwanaście…
Pyłek pszczeli – skład, właściwości, przepisy
Pyłek kwiatowy jest zbierany przez pszczoły. To w pełni naturalny…
Nieprawidłowe łączenie pokarmów
Złe samopoczucie, zgaga, bóle brzucha, uczucie „ciężkości” po posiłku często…