article
Cechy osobowości u pacjentek z zaburzeniami odżywiania
Kobiety, które chorują na zaburzenia odżywiania są specyficzną grupą pacjentek,…
Domowe drinki i koktajle energetyczne
Nie od dziś wiadomo, że napoje energetyczne nie są zbyt…
Sok lepszy od świeżego owocu pomarańczy
Świeże owoce są zdrowsze, ale nie pod każdym względem lepsze…
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie
W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,…
Przyczyny nadmiernego jedzenia i braku kontroli
Osoby z nadmierną masą ciała zazwyczaj mają problemy z kontrolowaniem,…
Soja nie zawsze idzie w parze z męskością
Fitoestrogeny zawarte w soi wpływają na gospodarkę hormonalną mężczyzny. Czy…
Kuchnia sous vide – zalety, urządzenia, temperatury, czas i domowe przepisy
Stała temperatura i odpowiedni czas kąpieli są podstawą do otrzymania…
Wartość odżywcza żywności oraz czynniki determinujące
Wybór wartościowych produktów, jako źródło białka, węglowodanów, tłuszczu oraz pozostałych…
Fajka wodna wcale nie jest zdrowsza od papierosów
Przeprowadzono analizę, w której wykazano, że osoby palące fajkę wodną…
Mięso z probówki, czyli produkcja, wady i zalety mięsa wyhodowanego w laboratorium
Jedną z możliwości wykorzystania rozwoju technologicznego w spełnianiu potrzeb ludności…