article
Co zamiast mięsa, czyli alternatywa dla tradycyjnego schabowego
Zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia mięso i jego…
Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich
Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie…
Graviola – właściwości i zastosowanie flaszowca
Graviola to zielone, peruwiańskie owoce przypominające wyglądem naszego rodzimego kasztana.…
Zdrowe produkty nie dla wszystkich bezpieczne
„Nie wszystko złoto, co się świeci” i… nie wszystko zdrowe,…
Jagody camu camu (Myrciaria dubia) – właściwości i zastosowanie
Kwaśne w smaku, amazońskie jagody camu camu biją na głowę…
Masło – źródło zdrowia czy zagrożenia?
Ile prawdy kryją w sobie legendy o złych skutkach spożywania…
Alkoreksja – procenty zamiast jedzenia
Szczupła sylwetka ciągle jest w modzie, a sposobów by ją…
Kacheksja, czyli objawy i leczenie zespołu wyniszczenia organizmu
Zaburzenia odżywiania w przebiegu choroby nowotworowej występują aż u 75%…
Niezawodne sposoby na ograniczenie tłuszczu w diecie
Tłuszcz od dawna był postrzegany jako winowajca wielu przewlekłych chorób,…