article
Magnez – rola w organizmie, niedobór, skutki niedoboru. Co wypłukuje magnez?
Składniki mineralne należą do związków niezbędnych, czyli egzogennych. Oznacza to,…
Fasola – rodzaje, właściwości, przepisy. Jak gotować fasolę?
Fasola to roślina, która gości praktycznie w każdym domu. Jest…
Czytamy etykiety – data minimalnej trwałości a termin przydatności do spożycia
Większość Polaków kupując w sklepie produkty mleczne z dopiskiem “light”…
Dieta na przytycie – jadłospis. Co jeść żeby przytyć?
Co jeść żeby przytyć? Jadłospis na zwiększenie masy ciała.
Szafran – właściwości, na odchudzanie, przepisy. Herbata z szafranu
Szafran często nazywany jest złotem wśród przypraw. Na tytuł ten…
Kawa a wątroba, ciśnienie, cukrzyca. Czy kawa szkodzi?
Kawa to najczęściej spożywana używka na świecie. Szacuje się, że…
Kminek – właściwości. Kminek na odchudzanie i wzdęcia
Kminek – dla jednych zmora dzieciństwa, dla drugich niezawodne panaceum.…
Cholina (witamina B4) – działanie, preparaty, występowanie
Cholina, nazywana witaminą B4, uważana jest za substancję “witaminopodobną”. Posiada…
Rabarbar – właściwości. Sok i przetwory z rabarbaru
Zdrowotne właściwości rabarbaru. Czy rabarbar przyspiesza odchudzanie?
Arnika – właściwości. Maść arnikowa i olej z arniki
Choć arnika od wielu lat znana jest jako zioło lecznicze,…