article
Domowy syrop na kaszel – z cebuli, czosnku, imbiru. Jak zrobić syrop z cebuli?
Cebula, czosnek, czy imbir to surowce o bogatym wpływie na…
Objawy celiakii – skórne, neurologiczne. Jakie badania na celiakię?
Celiakia to choroba, w wyniku której dochodzi do zaniku kosmków…
Synbiotyk – preparaty, dla dzieci. Synbiotyk a probiotyk
Przewód pokarmowy zdrowego człowieka jest skolonizowany przez ogromną liczbę bakterii…
Szczeć – właściwości, nalewka. Szczeć pospolita na boreliozę
W średniowieczu rozpowszechniona przez św. Hildegardę z Bingen. Kiedyś stosowana…
Kawa a nadciśnienie – właściwości kawy. Czy kawa jest zdrowa?
Każdego ranka rzesza Polaków rozpoczyna swój dzień od filiżanki kawy.…
Ryż – biały, czerwony, czarny, dziki. Który ryż jest najzdrowszy? Przepisy na dania z ryżem
Gatunek Oryza sativa od wieków stanowił podstawę jadłospisu niemalże połowy…
Kawa inka, skład, wady i zalety. Czy kawa inka jest zdrowa?
Umiarkowane spożycie kawy może przynieść wiele korzyści zdrowotnych. Jednakże w…
Trawa cytrynowa – właściwości, przepisy. Olejek z trawy cytrynowej
Czy trawa cytrynowa wspomaga walkę z rakiem? Dziś o jej…
Cukrzyca typu 2 – objawy, normy cukru we krwi. Co jeść przy cukrzycy?
Cukrzyca typu 2 – szybkie rozpoznanie, postępowanie w chorobie
Pszenica durum – mąka i makaron durum. Jaki makaron wybrać?
Czym różni się mąka durum od mąki zwykłej? Jaki makaron…