Diabulimia – zaburzenie odżywiania u osób z cukrzycą typu I Cukrzycy również narażeni są na wiele zaburzeń odżywiania związanych z… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Czarnuszka – właściwości lecznicze, skład i zastosowanie Czarnuszka to roślina stosowana jako przyprawa w kuchni, charakteryzująca się… Anna Bochenek ponad miesiąc temu Więcej
Indeks i ładunek glikemiczny – definicja i wpływ na zdrowie Pojęcie indeksu i ładunku glikemicznego w ostatnim czasie wzbudza coraz… Irena Wieczorek ponad miesiąc temu Więcej
Kwas alfa-liponowy w leczeniu powikłań cukrzycy Kwas α-liponowy to związek, który naturalnie wytwarzany jest przez wątrobę.… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Chrom – rola, skuteczność w leczeniu cukrzycy i redukcji apetytu Chrom jest niezwykle ważnym pierwiastkiem w organizmie człowieka. Najbardziej rozpowszechnione… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Nowinki ze świata medycyny. Bądź na bieżąco! Przedstawiamy Wam najnowsze dokonania medycyny. Jej rozwój jest bardzo szybki,… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Czekoladowa dieta odchudzająca jest możliwa! Badania przeprowadzone przez amerykańskich uczonych wykazują, że flawonole zawarte w... Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
L-karnityna w diecie. Właściwości, normy spożycia, produkty źródłowe oraz skutki niedoboru Zazwyczaj kojarzona jest z suplementem diety dla osób trenujących na… Kozak Natalia ponad miesiąc temu Więcej
Cukrzyca, otyłość i nadciśnienie jako zagrożenia cywilizacyjne najmłodszych Choroby cywilizacyjne dotyczą nie tylko dorosłych. Coraz częściej zapadają na… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Nordic walking. Prawidłowa technika i zalety chodzenia z kijkami Nordic walking jakby się zdawało to zwykłe chodzenie, któremu towarzyszy… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej