article
Wprowadzanie glutenu do diety dziecka – najnowsze wytyczne
W 2016 roku Polskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci…
Jak przyspieszyć i zwolnić metabolizm, czyli regulacja tempa przemiany materii
Metabolizm to całokształt przemian chemicznych i energetycznych zachodzących w żywym…
Warfin a dieta, czyli produkty zakazane przy lekach rozrzedzających krew
Czy leczenie farmakologiczne lekami powodującymi rozrzedzenie krwi wymaga stosowania specjalnej…
Dieta 36 s – zasady, produkty zalecane i zakazane oraz efekty
została opracowana dieta 36s, której celem jest w zdrowy sposób…
Niedożywienie u osób starszych, czyli przyczyny braku apetytu
Świadomość żywieniowa grupy wiekowej powyżej 65 lat jest niewysoka, często…
Najskuteczniejsze tabletki na odchudzanie – czy działają?
Czy istnieje „tabletka cud”, która spali tkankę tłuszczową, ograniczy wchłanianie…
Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy warto?
Ostatnimi czasy ocet jabłkowy zyskał na popularności wśród osób, których…
Przełyk Barretta – objawy, przyczyny, leczenie i dieta
Nieleczony refluks przyczynia się do rozwoju schorzenia określanego mianem przełyku…
Bypass żołądkowy – opis zabiegu, wskazania, przeciwwskazania oraz dieta
Bypass żołądkowy jest operacją podlegającą pod chirurgię bariatryczną. Przez pojęcie…
DNA – czy może samodzielnie neutralizować choroby genetyczne?
Według doniesień opublikowanych w serwisie „Nature Biotechnology”, u pewnych osób…