Co uwzględnić w menu aby przeciwdziałać żylakom? Każda kobieta chciałaby mieć piękne i gładkie nogi. Niestety wielokrotnie… Dominika Jurkowska ponad miesiąc temu Więcej
Przepis na owocowy koktajl witaminowy Sporządzenie koktajlu owocowego jest proste i szybkie, a jego wartość… mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu Więcej
Witamina D, rola, niedobory oraz źródła pokarmowe Witamina D pełni niezwykle ważne funkcje w naszym organizmie. Zarówno… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Magnez i potas dla prawidłowej pracy mózgu Magnez i potas są ważne dla naszego zdrowia, dlatego zastanówmy… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Antyoksydanty – występują w żywności i kosmetykach, ale jaką pełnią rolę? Dlaczego antyoksydanty są tak ważne w naszym życiu? Jakie mają… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Dowiedz się na co zwracać uwagę przy wyborze wody mineralnej Woda gazowana, mineralna, niskosodowa czym właściwie się różnią? Oto kilka… Kamila Maciejko ponad miesiąc temu Więcej
Cynk w jedzeniu. Rola, niedobór i nadmiar „pierwiastka życia” Jednym z ważniejszych mikroskładników jest cynk, odgrywa on znaczącą rolę… Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu Więcej
Wapń w organizmie – jego rola, źródła w pożywieniu i objawy niedoboru Dlaczego wapń jest bardzo ważnym składnikiem mineralnym naszej diety? Co… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Witamina C – nie tylko wysoka temperatura może powodować jej straty Jakie techniki kulinarne zastosować aby zachować jak najwięcej tej cennej… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Żelazo – zapotrzebowanie i wchłanianie niezbędnego składnika mineralnego Żelazo jako niezbędny transporter tlenu o utrudnionym wchłanianiu. Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej