Na czym polega przetwórstwo owoców i warzyw? Przetwórstwo owoców i warzyw to niezwykle istotna branża w sektorze... Artykuł Zewnętrzny ponad miesiąc temu Więcej
Przetwory z pigwy – sok, nalewka, dżem, syrop. Pigwa do herbaty Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna,... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Właściwości malin. Jak zachować maliny na zimę? Kupując warzywa i owoce zawsze warto kierować się ich sezonowością.… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Pektyna – właściwości, cena, gdzie kupić, szkodliwość. Pektyna do dżemów Pektyna – czym jest? Gdzie ją kupić? Zastosowanie pektyny. Czy… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Janginizacja – co to jest? Janginizacja owoców. Przepisy Nic tak nie cieszy w zimne popołudnia, gdy za oknem… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Borówka brusznica – właściwości, przepisy W dobie tanich produktów typu fast food i gotowych dań,… Karolina Ruszkiewicz ponad miesiąc temu Więcej
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Na czym polega pasteryzacja? Jak pasteryzować słoiki? Większość z nas wie lub choć widział jak przygotować przetwory… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Głóg – właściwości. Nalewka, herbata, przetwory z głogu Głóg i jego działanie lecznicze. Czy warto go stosować? Przepisy… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej