Warzywa konserwowe – produkcja, zalety i wady Słoneczne granulki kukurydzy, drobne zielone ziarenka groszku, konserwowane ogórki, kolorowe… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Mrożenie – co można a czego nie można mrozić Jakich produktów nie powinno się mrozić? Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Pomysły na zachowanie letnich owoców Lato to sezon na świeże owoce i warzywa. Jedzmy je… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Plastikowe butelki wody mineralnej mogą wpływać na zdrowie Latem, wraz z upałami zwiększa się spożycie wody mineralnej. Pakowana… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Pleśń, drobnoustroje i bakterie w żywności. Sposoby, które pozwolą rozpoznać Ci nieświeży pokarm! Poznaj sposoby, które pomogą Ci odróżnić świeży pokarm od tego… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Spray z krewetek przedłuża świeżość bananów Brzmi absurdalnie? Być może, jednak chińscy naukowcy uważają inaczej. Wyprodukowany… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Czerstwy chleb – przyczyny, sposób zapobiegania i pomysły na wykorzystanie Pieczywo jest najpopularniejszym źródłem węglowodanów w diecie przeciętnego człowieka. Chleb… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Banany – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i ciekawostki W sklepach są dostępne przez cały rok. Stanowią bogactwo witamin… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Suszone śliwki – wartości odżywcze, działanie, rodzaje oraz przechowywanie Śliwka to jeden z najczęściej spotykanych drzew w polskich sadach.… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Plastikowe opakowania rujnują zdrowie Składniki plastikowych opakowań na żywność mogą przynieść katastrofalne skutki dla… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej