Warzywa konserwowe – produkcja, zalety i wady Słoneczne granulki kukurydzy, drobne zielone ziarenka groszku, konserwowane ogórki, kolorowe… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Mrożenie – co można a czego nie można mrozić Jakich produktów nie powinno się mrozić? Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Plastikowe butelki wody mineralnej mogą wpływać na zdrowie Latem, wraz z upałami zwiększa się spożycie wody mineralnej. Pakowana… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Idealna żywność na dalekie podróże Żywność liofilizowana zyskuje coraz większe uznanie wśród podróżników i sportowców.… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Pleśń, drobnoustroje i bakterie w żywności. Sposoby, które pozwolą rozpoznać Ci nieświeży pokarm! Poznaj sposoby, które pomogą Ci odróżnić świeży pokarm od tego… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Czerstwy chleb – przyczyny, sposób zapobiegania i pomysły na wykorzystanie Pieczywo jest najpopularniejszym źródłem węglowodanów w diecie przeciętnego człowieka. Chleb… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Plastikowe opakowania rujnują zdrowie Składniki plastikowych opakowań na żywność mogą przynieść katastrofalne skutki dla… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Pasteryzacja a sterylizacja produktów żywnościowych Obok substancji chemicznych, metod próżniowych czy użycia naturalnych kwasów fermentacyjnych… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Jak kupić tylko to co potrzeba – sklepowe manipulacje Możemy nawet nie zdawać sobie sprawy z ilości technik i… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej