Pasteryzacja a sterylizacja produktów żywnościowych Obok substancji chemicznych, metod próżniowych czy użycia naturalnych kwasów fermentacyjnych… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Jak kupić tylko to co potrzeba – sklepowe manipulacje Możemy nawet nie zdawać sobie sprawy z ilości technik i… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Plastikowe butelki i ich wpływ na zdrowie Czy plastik jest szkodliwy dla naszego zdrowia? Czy plastikowe butelki… Karolina Kowalska ponad miesiąc temu Więcej
Hydroksymetylofurfural – właściwości i występowanie substancji zapachowej Substancja ta pomoże Ci ocenić jakość miodów i przetworów owocowych.… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
10 faktów i mitów żywieniowych które mogą Cię zaskoczyć Dużo informacji żywieniowych przekazywanych jest z pokolenia na pokolenie. Wiele… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Mikotoksyny – podział, drogi narażenia oraz objawy i leczenie zatrucia Czy zdarza ci się zeskrobać pleśń z powierzchni dżemu albo… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Innowacyjność opakowań do żywności – przykłady opakowań aktywnych i inteligentnych Czy opakowanie może być inteligentne i dzielić się swymi spostrzeżeniami… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Nie trzymaj wszystkiego w lodówce. Sprawdź, co można w niej umieszczać a czego nie Często mamy dylemat schować do lodówki te owoce i warzywa,… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Kilka przydatnych wskazówek, by zaprzestać marnowania jedzenia Znowu zostały resztki po obiedzie, znowu dziecko nie zjadło kanapki… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Niekonwencjonalne metody obróbki, przygotowania i przechowywania produktów Czy wiesz jak dalece posunęła się technologia w zakresie obróbki,… Weronika Jarmużek ponad miesiąc temu Więcej