Wędliny – produkcja, skład, przepisy Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Sorbinian potasu – źródła, szkodliwość Brak czasu na codzienne przygotowywanie żywności oraz postęp technologiczny sprawił,… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
5 informacji, które warto przeczytać na etykiecie produktu Jak z pewnością już wiecie, zdrowy styl życia zaczyna się… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Produkty „zero kalorii” – czy to się opłaca? Nie mówimy tu o produktach o obniżonej ilości kalorii i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Jak pozbyć się szkodliwych pestycydów z warzyw i owoców? Sama woda nie wystarczy! Pestycydy potrafią być na nią odporne.… Justyna Piekara ponad miesiąc temu Więcej
Benzoesan sodu – szkodliwość, otrzymywanie i zastosowanie Popularny konserwant, który znajdziesz w większości kupowanych produktów niekoniecznie jest… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Ryba w puszce nie czuje się jak w wodzie…Sprawdźmy dlaczego! Wszyscy dobrze wiemy, że ryby jeść trzeba. Zawierają bowiem bardzo… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Dzieci – produkty, których bezwzględnie powinny unikać w swojej diecie Dzieci są dla nas najważniejsze, dlatego często zastanawiamy się co… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Skrobia modyfikowana i jej szkodliwość – sprawdźmy w jakich produktach się ukrywa Skrobia modyfikowana ze względu na swoją nazwę często kojarzona jest… Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu Więcej