Podstawowe parametry brane pod uwagę przy wyborze produktów żywnościowych Dowiedz się, na co zwracać uwagę przy wyborze produktów spożywczych.… Marta Tylutka ponad miesiąc temu Więcej
Benzoesan sodu – szkodliwość, otrzymywanie i zastosowanie Popularny konserwant, który znajdziesz w większości kupowanych produktów niekoniecznie jest… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Żywność wysoko przetworzona. Definicja i przykłady „gorszej” żywności Żywność przetworzona, dowiedz się co to jest i jaki ma… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Ryba w puszce nie czuje się jak w wodzie…Sprawdźmy dlaczego! Wszyscy dobrze wiemy, że ryby jeść trzeba. Zawierają bowiem bardzo… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Dzieci – produkty, których bezwzględnie powinny unikać w swojej diecie Dzieci są dla nas najważniejsze, dlatego często zastanawiamy się co… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Skrobia modyfikowana i jej szkodliwość – sprawdźmy w jakich produktach się ukrywa Skrobia modyfikowana ze względu na swoją nazwę często kojarzona jest… Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu Więcej
Naturalne konserwanty dodawane do żywności Nie wszystkie konserwanty są niezdrowe. Niektóre z nich posiadają nawet… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej
Napoje energetyczne nie są obojętne dla naszego zdrowia – sprawdźmy ich skład Czy kiedykolwiek zastanawiało cię, co kryje się w napojach energetycznych? Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej
Dozwolone i niedozwolone substancje dodatkowe w żywności – podział i ich wpływ na zdrowie! Co to jest substancja dodatkowa i czy może pozytywnie wpływać… Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu Więcej
Etykiety spożywcze – jak je czytać, aby nie zostać oszukanym? Czytanie etykiet przy półce sklepowej niestety nie jest powszechne. Zazwyczaj… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej