Karmienie piersią a jedzenie czekolady, miodu, ogórków kiszonych. Co można jeść? Okres laktacji jest szczególnym czasem w życiu kobiety, w którym… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Naturalne zamienniki cukru – stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy, lukrecja W celu zapobiegania występowania wielu schorzeń technolodzy żywności opracowali zamienniki… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Miód manuka – właściwości, zastosowanie, opinie Od wieków człowiek interesował się pszczołami, podejmował próby analiz produktów… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Apiterapia, czyli leczenie za pomocą produktów pszczelich Produkty pszczele – naturalne leki pełne niesamowitych właściwości Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Miód nostrzykowy – składniki, właściwości oraz zastosowanie Miód nostrzykowy – mniej popularny niż inne miody, lecz również… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Miód lipowy – skład, właściwości i zastosowanie Miód lipowy to bardzo cenna odmiana pszczelego produktu. Pozyskiwany jest… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Miód, czosnek, cytryna – na kaszel i przeziębienie W okresie przeziębień częściej niż zwykle sięgamy po 3 znane… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Miód rzepakowy – skład, właściwości i zastosowanie Polska to jeden z krajów przodujących w pozyskiwaniu miodu. W… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Pierzga pszczela – właściwości, pozyskiwanie, dawkowanie i zastosowanie Produkty wytwarzane przez pszczoły od dawna słyną z wysokiej wartości… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Prawdziwy czy sztuczny – jak rozpoznać miód i nie dać się oszukać Miód jest surowcem naturalnym wytwarzanym przez pszczoły Apis mellifica z… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej