article
Miód nawłociowy (z nawłoci) – właściwości i zastosowanie
Mało popularny, a bardzo zdrowy. Miód z powszechnie nazywanej mimozą…
Ryby słodko- i słonowodne oraz owoce morza w diecie. Smaczne, lekkostrawne i zdrowe
Ryby i owoce morza są bardzo ważnymi produktami w naszej…
Uczulenie na składniki mleka modyfikowanego. Poznajmy objawy
Uczulenie na mleko modyfikowane może pojawić się u dzieci szczególnie…
Nietolerancja glutenu – objawy, zalecana dieta i badania wykrywające chorobę
Celiakia jest przewlekłą chorobą autoimmunologiczną, polegającą na nieodwracalnej nietolerancji glutenu.…
Budowa sylwetki człowieka ma wpływ na gromadzenie się tkanki tłuszczowej
Wielu, na swoje wyłumaczenia, dlaczego nie mogą schudnąć, mówią: "jestem…
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości
Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję…
Produkty, których nie powinniśmy spożywać na śniadanie
Czy twoje śniadanie jest zawsze przemyślane, zdrowe i pożywne? Niektóre…
Wpływ treningu siłowego na sprawność fizyczną u seniorów
Trening siłowy można zacząć w każdym wieku. A nawet należy!
DOMS, czyli potreningowe mikrouszkodzenia mięśni – jak je zmniejszyć?
Obolałość potreningowa jest znana każdemu adeptowi siłowni i to niezależnie…
Cydr jabłkowy ma zdrowotne właściwości. Najlepiej zrobić go samemu!
Ostatnio dużą popularnością zaczął cieszyć się cydr. To napój alkoholowy…