article
Cholesterol nie-HDL – co oznacza i jakie są jego normy?
Podczas rutynowych badań zleconych przez lekarza bądź też wykonywanych na...
Siarka organiczna – właściwości i przeciwwskazania. Siarka organiczna na stawy
Rośnie świadomość społeczeństwa dotycząca zdrowia. Każdy chciałby jak najdłużej cieszyć...
Co to jest melatonina? Działanie i skutki uboczne melatoniny
W ostatnich czasach znacząco wzrósł problem bezsenności i nieefektywnego snu....
Kefir wodny. Właściwości i zastosowanie
Smak i cenne właściwości mlecznych napojów fermentowanych znano już od...
Co to jest oligofruktoza? Oligofruktoza a cukrzyca
Co to jest oligofruktoza? Oligofruktoza należy do fruktanów, które stanowią...
Niski poziom testosteronu. Jak zwiększyć poziom testosteronu?
Hormony to związki chemiczne wydzielane przez tkanki, których zadaniem jest...
Cukier inwertowany – co to jest? Czy cukier inwertowany jest szkodliwy?
Rynek spożywczy cały czas wzbogaca swój asortyment m.in. o produkty...
Wstydzę się siebie. Jak pokonać wstyd?
Każdy z nas w pewnie choć raz wypowiedział lub usłyszał...